De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Bosgroep Limburg
Welkom in de grootste sportclub - Week van het Bos

Week van het Bos

Bewegen is nog gezonder én plezanter als je dat doet in de natuur. Onder het motto "De Natuur beweegt ons allemaal" worden alle mogelijkheden om te bewegen in de natuur gepromoot tijdens de Week van het Bos (8-15 oktober 2017). Waarom zou je in een muffe sportzaal aan jouw conditie werken als dat ook kan in de natuur?

Alle Vlaamse Bosgroepen organiseerden in die week activiteiten.  


Tijdens deze week in oktober willen Bos+ en het Agentschap voor Natuur en Bos, in samenwerking met Natuurpunt en Pasar, samen het bos in al zijn aspecten in de kijker plaatsen.

Elk jaar staat in deze feestweek voor het Bos één bepaald bosthema centraal en vinden tientallen groene activiteiten plaats, verspreid over heel Vlaanderen. Talloze bosliefhebbers, -gidsen, -wachters, gemeenten en verenigingen bieden dan een uitgebreid aanbod aan bosactiviteiten.

De Week van het Bos is hét sociale instrument bij uitstek om de doelstellingen van het bosbeheer te realiseren. De positieve aandacht tijdens de Week van het Bos maakt het bos voor IEDEREEN aantrekkelijk.

Ook Bosgroep Limburg organiseert in deze week activiteiten voor haar leden en het grote publiek zoals o.a. boswandelingen, belevingstochten tot kinderspeurtochten.