De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Bosgroep Limburg
  • Start
  • Evenementen
  • Bosplantactie "Forest in One Day" - Planten voor de toekomst!
Mensen planten bomen

Voor elke boom in Alken, een groep bomen in Afrika

Op zondag 9 december 2018 vindt in Alken, voor de tweede keer dit jaar, een "Forest in One Day" bosplantactieplaats. Op deze dag kun je helpen om meer dan 2 hectare nieuw bos aan te planten én steun je tegelijkertijd het herstel van leefgebieden van chimpansees in Afrika!

Tijdens deze jaarlijkse bosplantactie slaan het Jane Goodall Institute en Bosgroep Limburg vzw de handen in elkaar om een nieuw bos te aan te leggen. Dit jaar wordt in de buurt van Wolfstraat in Alken een akker van 2,26 hectare omgevormd tot bos. Een bos dat dieren en insecten aantrekt, een aangename leefomgeving creëert en mensen van verschillende leeftijden en achtergronden samenbrengt. Het illustreert perfect dr. Jane Goodall’s droom van een harmonieuze samenleving.

Sinds de 1ste editie van dit evenement in 2014, planten we jaarlijkse tot 8.000 inheemse bomen in België en creëren we zo nieuwe bossen. Voor elke boom die we planten, sponsort het Jane Goodall Institute de aanplant van meerdere bomen in een van onze projecten voor de instandhouding van de gemeenschap en de herbebossing in Afrika. Zo wordt het leefgebied van de chimpansee hersteld, maar ook de bodemerosie gestopt en een belangrijke stap voor het klimaat gezet.

Voor deze editie zal ook Luminus opnieuw een mooie bijdrage leveren. Met hun jaarlijkse "Globetrotters actie" registreerden werknemers hun sportieve activiteiten. Al deze activiteiten werden omgezet in kilometers. Per 100 kilometer schonken zij één boom voor Forest in One Day van het Jane Goodall Institute Belgium.

Meer informatie over "Forest in one day" op www.janegoodall.be.

Praktische info van de plantactie op 9 december

  • Start
  • Evenementen
  • Bosplantactie "Forest in One Day" - Planten voor de toekomst!